Podporne skupine

Skupine so namenjene vsem, ki želite v varnem, zaupnem in anonimnem prostoru povedati svojo zgodbo, pridobiti zaupanje, samozavest, moč, nadzor nad lastnim življenjem, samospoštovanje in avtentičnost. V njej se srečujete osebe, ki ste preživele spolno zlorabo in se s posledicami soočate v odrasli dobi. V skupini lahko predelujete stiske in ovire ter se soočite s posledicami. Namen podporne skupine je vzpostavitev osebnega stika in izmenjava izkušenj z drugimi članicami. Stiske, vprašanja, izkušnje in probleme boste imele možnost deliti s tistimi, ki vas lahko resnično razumejo. Delo v skupini poteka preko skupinskega pogovora, ki ga usmerja vodja skupine.

Skupina poteka dvakrat mesečno v popoldanskih urah v trajanju 90 minut. Skupina se srečuje od jeseni do poletja in je zaprtega tipa, kar pomeni, da po uvodnem srečanju ne sprejema novih članic zaradi večjega občutka varnosti in zaupnosti. Pogoj za vključitev v skupino je polnoletnost in osebni pogovor pred začetkom skupine.

Udeležba v podporni skupini je brezplačna. Za podrobnejše informacije o podpornih skupinah nas kontaktirajte preko telefona 041 204 949 (Ljubljana) oziroma 041 276 434 (Maribor) ali elektronske pošte info@zamoc.si.